Groep 3b

Welkom op de pagina van groep 3!

Verkeersles School op Seef
Vandaag kregen we een bijzondere verkeersles. We mochten namelijk onze fiets meenemen naar school. Er waren drie parcoursen uitgezet op het schoolplein en op de parkeerplaats, die we op de fiets hebben afgelegd. We hebben geleerd hoe we op een goede manier kunnen remmen, hoe we moeten reageren op een verkeerslicht en dat het heel belangrijk is om eerst links, rechts, links te kijken voordat we oversteken. Het was heel leuk om buiten verkeersles te krijgen.

Letterfeest
Dinsdag 16 januari was het feest in groep 3.
We kennen alle letters!
Om dat te vieren, hebben we het letterfeest gehouden.
Door de hele school hingen blaadjes verstopt met letters erop.We zijn ze allemaal gaan zoeken en hebben er woorden mee gemaakt. Aan het einde van het letterfeest kregen we zelfs een letterdiploma. We zijn heel trots dat we alle letters al weten en gaan enthousiast door met schrijven en nog meer woorden leren lezen.

5 december: Sinterklaas
Vandaag was het een spannende, maar ook een hele leuke dag. Sinterklaas en de Zwarte Pieten zijn bij ons op school geweest. Het was wel jammer dat hun helikopter een noodlanding moest maken. Gelukkig arriveerden Sint en de Pieten  toch nog op De Regenboog met de boerenwagen. Na de pauze kwamen ze bij ons in de groep, waarbij ze eerst door ons werden toegezongen. Het was wel heel bijzonder dat Sinterklaas veel over ons wist te vertellen. We hebben gelachen om de grappige Pieten en konden genieten van de pepernoten die zij rondstrooiden. Na het bezoek van Sinterklaas deelde Zwarte Piet leuke cadeautjes aan ons uit. We vonden het heel gezellig dat Sint bij ons langs is geweest!

November
Het is hier even stil geweest, maar in de klas hebben we zeker niet stil gezeten! We hebben na de herfstvakantie aan kern 3 gewerkt. Daarbij hebben we weer nieuwe woorden en letters geleerd. We hebben gewerkt over je lijf / ziek / gezond en over de herfst. Samen met de andere groep 3 hebben we in circuitvorm 4 opdrachten gemaakt: 
* een uiltje maken van brooddeeg
* je lijf omtrekken en tekenen wat er allemaal in je lijf zit
* een dokterskoffer knutselen en eens echt naar doktersspullen kijken.
* een uil in een boom knutselen.

Nu zijn we bezig met kern 4 en werken we langzaam naar Sinterklaas toe.

We werken tegenwoordig ook met een weektaak in de klas. Hier op staan 'moet' en 'mag' opdrachten. De 'moet'opdrachten moeten af zijn en als die klaar zijn, mogen we aan de 'mag'opdrachten werken. Iedere week ziet de weektaak er een beetje anders uit. Deze week staan er voor het eerst niet alleen leesopdrachten op, maar ook rekenopdrachten. De kinderen werken super goed met deze weektaak! Ze leren zo hun werk te plannen en goed zelfstandig werken. De juffen zijn heel trots hoe snel de kinderen dit leren.

Bij rekenen zijn we begonnen met het maken van bussommen. Bijvoorbeeld: er stappen 4 mensen in de bus, bij de halte komen er 3 mensen bij. Hoeveel mensen zitten er nu in de bus? We leren dan ook een echte som op te schrijven, dus 4+3=7.
We hebben met deze sommen in een circuit geoefend, daarbij mochten we op het bord een spel doen, 2 spellen aan tafel, op de chromebooks en een werkblad maken. 

In kern 3 hebben we de woorden doos - doek - zee - ijs - en haar geleerd. De kern is feestelijk afgesloten met een lekker ijsje!!

Zo zijn de dagen bij ons in de klas nooit saai en leren we heel veel!

Gymles OKK
Dinsdag 10 oktober heeft groep 3 een echte gymles van de OKK gekregen. Juf Marja had heel veel klaargezet, onder andere de tumblingbaan. Dat was echt heel leuk! De kinderen hebben super hard gesport en goed hun best gedaan. Handstand, radslag, koprol, trampoline, slootje springen... van alles! Als afsluiting hebben we met elkaar met de parachute gespeeld. 

26 september: Schoolreis
Eindelijk was het zo ver. Vandaag zijn we op schoolreis naar attractiepark Drievliet geweest en wat hebben we genoten.
Zo gingen we onder andere in de zweefmolen, de waterglijbaan, de draaimolen en de botsauto's. Sommige kinderen durfden zelfs in het reuzenrad. Aan het einde van de middag kregen we een ijsje en mochten we nog wat spulletjes kopen. Daarna gingen we weer naar de bus. Het was een superleuke dag!


14 september:
Op dit moment werken wij aan kern 1. We hebben alle woorden die daarbij horen geleerd: kip, aap, raak, rem en vis. De nieuwe letters waren: p, aa, r, e en v.
Morgen gaan we nog verder over de 'v' en volgende week maandag en dinsdag sluiten we kern 1 af. Dan krijgen we ook weer ons nieuwe stuk voor de letterboom! Beginnen de bomen thuis al te groeien?

We zijn al best gewend aan groep 3, hoewel het stilzitten en werken soms nog best lang duurt. En als je klaar bent... wat dan? Inmiddels hebben we de tablets, de letterdozen, boekjes van 'veilig gespeld' (spelling), allerlei leesboeken en de klik klak boekjes. We kunnen ons dus prima vermaken met Zoem. 

-----------------------------------------

Deze week zijn wij begonnen op onze nieuwe school. De dag begon feestelijk. Nadat de school geopend was, gingen we op zoek naar ons lokaal. En heel leuk; we zitten boven!
Iedereen ging op zoek naar zijn eigen tafeltje en toen begon de schooldag echt. We hebben kennisgemaakt met Zoem. Zoem is een bij die alle letters kent. Hij gaat ons leren lezen. Ook hebben we gehoord van het Puddingboomplein. Daar wonen Kim, Sim, opa en Gekkie de Geit. Op het Puddingboomplein gingen Kim en Sim een wedstrijdje doen; wie vind de meeste 'i's. De kinderen hebben hard meegezocht en op de gekste plaatsen vonden we een i. Ook hebben we de i leren schrijven. Het woord wat hierbij hoort is 'ik'. Dus na de i, hebben we nu de 'k' geleerd. Ons eerste woord is al compleet!

Dinsdag en woensdag zijn we in de grote gymzaal wezen gymmen. De kinderen waren heel enthousiast en deden heel leuk mee met verschillende spellen. Het leuke is dat groep 3a ook mee gaan gymmen en we dus met een heel grote groep zijn.

Gelukkig is het deze week erg lekker weer, zodat we ook nog lekker buiten kunnen spelen. Want zo'n kwartiertje pauze 's ochtends is wel heel erg kort :)

In de klas hebben we ook al geoefend met zelfstandig werken. We hebben allemaal een schoudermaatje. Hem of haar mogen we iets vragen, als we de juf even niet mogen storen.

Kortom; we zijn hard aan het werk!