Groep 5

Dit is de pagina van groep 5! We zijn met 32 kinderen de grootste klas van de Regenboog! Juf Fija en Juf Irma zijn onze juffen. Welkom

Huiswerk:

Je kunt verder oefenen op de computer met BLOON . Op BLOON vind je de nieuwe woordrij 23: let op de letterzetter!!
oefeningen "Stam + t" doe je via het huiswerkblad
- Tafels oefenen > Je kunt  spelletjes doen op  de computers met tafels of sommen tot 20. (spelletjesplein bijvoorbeeld)
- Tafels opzeggen! Op het bord kun je zien hoever je bent en wat je nog gauw moet gaan oefenen. We oefenen al met alle tafels, dus als je er 1 kent moet je die maar gauw 'opzeggen'.

Donderdag 25 mei: Toets Engels, leren EFGH
Dinsdag 29 mei woordpakket 24  > Regel "stam + t" toepassen op het werkblad.
Kijk even of je hem al op school hebt gemaakt of dat je het thuis nog gaat maken.

SPREEKBEURTEN IN GROEP 5

Deze week 18 of 19 januari krijgen de kinderen een blad mee naar huis met informatie hoe ze een spreekbeurt kunnen voorbereiden.
In de klas hangt een rooster met daarop de data vanaf dinsdag 6 februari t/m eind juni.
Elke dinsdag en vrijdag is er 1 spreekbeurt, dus 2 per week, uitgezonderd vakantiedagen (zie de schoolkalender)
Het is de bedoeling dat uw kind zijn of haar naam invult op dat rooster, daarbij het onderwerp waar het over gaat.
Wie het eerst de naam en het onderwerp heeft ingevuld op een datum mag dan de spreekbeurt houden.
Let op, er kunnen slechts twee kinderen per week, vol is vol, dan kun je niet meer kiezen en wordt je ergens ingedeeld.
Heel veel succes, en heeft u vragen stel ze gerust.
vriendelijke groeten Juf Irma en juf FijaFEESTOCHTEND AFSCHEID JUF FIJA:
De leerlingen van groep 5 hebben met juf Fija woensdagochtend 21 maart een gezellig feest bij Kweetal te Schelluinen gehad. Dit omdat juf Fija afscheid neemt. De leerlingen hebben genoten van de activiteiten deze ochtend. De speurtocht, koekjes bakken, torens bouwen van Kapla en heerlijk in de hooiberg bij de dieren. Het was een groot feest!
De foto's zijn online te zien op de site onder nieuws - fotoalbum.


Maandagmiddag hebben we lekker gekookt!
dinsdag 26 september gingen we op schoolreis naar Drievliet:Mike heeft de attractie van de kopjes getekend. Met de schoolreis is Mike heel vaak in deze attractie geweest, want dit vond hij het leukste in Drievliet.


Elize heeft een tekening van het pretpark Drievliet gemaakt. Op haar tekening zie je de achtbaan Formule X, daar is Elize wel 7 keer in geweest zo leuk vond ze het. Ook heeft zij het reuzenrad, het winkeltje, de vrije val en de andere achtbanen getekend.


DaniŽlle is met schoolreisje naar Drievliet in de bioscoop geweest waar een 3D film te zien was. Ze was samen met Anke en juf Laura. Ze kregen een 3D bril van mevrouw bij de ingang.


Sam heeft de bus van schoolreis getekend. Alle kinderen hebben veel zin om naar Drievliet te gaan. Ze kijken door het raam naar buiten. Achter in de bus zitten twee professors die stiekem mee zijn gegaan.


Marysa


Maud heeft de zweefmolen uit Drievliet getekend. Dit was bijna de leukste attractie, vond zij. Jason, Jelle, Jens, Naomi, DaniŽlle, Anke en Maud zitten hier met elkaar in de zweefmolen.


Christie heeft met veel mooie kleuren het schommelschip getekend. Dit vond zij de leukste attractie. Ze denkt dat ze er wel 12 keer in is geweest. Christie staat met een kinderen uit groep 7 in de rij te wachten tot ze in het schommelschip mogen.

 
Jelle heeft Drievliet in het donker getekend. Je kunt de botsauto's en het reuzenrad zien. Op de paden lopen Jelle, Levi en Jesse.


dinsdag 3 oktober kregen we een gastles bij de tennisclub van Beneden- Hardinxveld:maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober hadden wij feestweek, omdat onze nieuwe school werd geopend:

Rhodť heeft een 4in1 tekening van de feestweek gemaakt, omdat er zoveel leuke dingen waren om te tekenen. Ze heeft de skippyballenrace en het Mastermindspel van de spelletjes middag getekend. Ook het feestelijke vuurwerk tijdens de optocht en de lekkere cakejes met de limonade.


Nikki heeft de optocht met het vuurwerk getekend. Ze vond het vuurwerk erg mooi en ze vond het leuk om met heel de school daar naar te kijken.


Krijn dacht bij de feestweek aan het vuurwerk tijdens de optocht door het dorp. Hij heeft met mooie kleuren het vuurwerk getekend en ook zijn de bomen van de Tiendweg op zijn tekening te zien.


Rebecca heeft de vuurwerkshow tijdens de optocht getekend. Alle mensen stonden op de Tiendweg naar het mooie vuurwerk met alle kleuren van de regenboog te kijken. Ook stond er een mooi bord met de naam Regenboog van vuurwerkletters.


Jens


Melissa heeft het nieuwe logo van de Regenboog getekend. Ze wilde dit graag tekenen, omdat ze het logo erg mooi vindt. Ze vindt het ook erg leuk dat de nieuwe school heel veel kleuren heeft. Als voorbeeld hiervan heeft ze het raam met de kleur roze getekend.


Elize heeft een chromebook getekend. Zij vindt het erg leuk dat we op de nieuwe school hier mee werken. Ze maakt er vaak haar dolfijnwerk en haar toetsen op.