Groep 6

Agenda:

- Maandag 14 mei fietsen mee.
- Vrijdag 18 mei: Repetitie engels Bl.5 (E-N en N-E).


Na de Cito's en de voorjaarsvakantie zijn we weer goed aan het werk met nieuwe thema's. We worden ook steeds zelfstandiger en kunnen al steeds beter ons werk goed indelen( met de weektaak).
Verder werken we deze tijd vooral over de lijdenstijd. Deze periode hopen we af te sluiten met een gezamenlijke kerkdienst.


We willen allereerst juf Ingrid beterschap wensen.

Afgelopen week hebben we een presentatie gehad over het werk van Aqua Viva. De kinderen waren erg onder de indruk van het werk van de fam. de Keijzer. Ze proberen vnl. verslaafde mensen in BraziliŽ te helpen.

   

 
   


Deze week hebben we behalve aan de Cito's ook gewerkt aan het project "Zing"van Kerk-School-Gezin.
Het was fijn om dit met elkaar af te sluiten tijdens het zanguurtje op zaterdagavond en de zondagen in de kerken tijdens de diensten.
  


December

5 december; We hebben vanmiddag onze surprise-middag gehad in de groep. Wat een leuke dingen waren er gemaakt!! Een korfbalpaal, versierde voetballen, een kaptafel, computerspelletjes, een geheimzinnig koffertje, een zwembad, een supergrote drop enz. Het was fantastisch! En dan kreeg iedereen ook nog een mooi gedicht. Knap hoor!
Bij fotoalbums kunt u de foto's bekijken van onze groep.

Oktober

Vandaag, dinsdag 3 okt., zijn we wezen tennissen bij de tennisclub LTC de Merwede in Beneden-Hardinxveld.
Dat was heel erg leuk! De kinderen kregen les van Marco Stuurman. Na afloop kregen ze limonade, een tennisdiploma en een leuke aanbieding:  4 tennislessen voor een mooi prijsje! Moeders en oma: Bedankt voor het rijden!!

   

Bij "fotoalbums" vindt u nog meer foto's.

De eerste 6 weken zitten er al weer op in onze nieuwe klas!  Inmiddels zijn we aardig gewend aan de vrolijke kleuren, het leerplein, het duidelijke touchscreen scherm en het zonnescherm dat af en toe niet doet wat wij willen ;) We zijn er namelijk achter gekomen dat als het te hard waait en als het regent het scherm automatisch omhoog gaat ook al schijnt de zon. We genieten dan wel weer van de prachtige Regenboog!
Deze week worden de kasten en het nieuwe bureau van de juf gebracht en dan zijn we helemaal glad.
Gelukkig doen de nieuwe laptops het al prima, iets wat eigenlijk onmisbaar is geworden.
Onze groep telt 25 kinderen, 8 meiden en 17 jongens. Verleden week kwam Kyano er als nieuwe leerling bij. Hij bofte want de dag erop gingen we op schoolreisje naar Drievliet!


De andere foto's vindt u bij "fotoalbums".

Carola Klop (laatste foto boven) is onze klassenouder. Als er iets te regelen valt, zorgt zij daarvoor. Heel fijn dat zij dit wil doen, ze neemt voor de juffrouwen heel veel werk uit handen! 

Op maandag en dinsdag is juf Ingrid voor de groep en woensdag, donderdag en vrijdag juf Arda.
We hebben een hele gezellige groep: de kinderen houden van vertellen of lekker kletsen met elkaar, ze laten graag hun nieuwe kleren zien en houden wel van een grapje. We proberen met elkaar ook voor rust in de groep te zorgen, want het is ook fijn als het werk afkomt!! 
We krijgen met lezen hulp van juf Michelle van Leestalent, zij komt op maandag. Op dinsdag komt juf Ciska voor de reken-plus kinderen en juf Saskia helpt kinderen extra met taal en rekenen op dinsdag en vrijdag. Alle hens aan dek om er een jaar van te maken, waarin we veel kunnen leren. 
En thuis kunt u ook uw steentje bijdragen met het huiswerk. Als er repetities te leren zijn, staat dit minimaal een week van te voren op deze site. Ook voor het Psalmversje en het gymrooster kunt u hier terecht.
Kom gerust langs als iets nog niet duidelijk is!